Translate

уторак, 24. фебруар 2015.

Ljubavnica

      Zamisli da imaš ceo svet pod nogama, pod iznošenim crvenim cipelama od kože. Da li bi mu tada manje verovala nego što mu veruješ sada, da će ostaviti svoju ženu i troje dece? Dokle ćeš skakati na zvuk zvona od ulaznih vrata kada znaš da ti on dolazi i dokle ćeš mu se bacati na kolena upijajući miris njegove muškosti? Dokle ćeš mu biti druga verujući u lažne i izlizane priče koje ti ponavlja s vremena na vreme. Prvo mu je žena bila bolesna, zatim mu je dete ušlo u pubertet, potom mu je najstariji sin završio školu, kućni ljubimac uginuo, uskoro, uskoro će biti samo tvoj.
Neće! Nikada! Nikada ih neće ostaviti a ti ćeš biti ona koja će pognute glave puzati, bolesna od iskorišćenosti muškog vraga.
Trgni se devojko, nemoj dozvoliti da se upuštaš u vezu sa oženjenim muškarcem sem ako imaš ledeno srce i ne zanima te ljubav već igra i seks. U tom slučaju uživaj, ali pazi da se ne zaigra(š).

Opet gledaš kroz prozor da vidiš da li dolazi dok ti beogradsko, februarsko sunce kvari obećavajući vidik. Neće doći, draga. Danas je rođendan njegovom najmlađem detetu, zar si zaboravila? Dok ti umorna zuriš očekujući ga on se smeje sa gostima, vodi duge razgovore sa rođacima, grli onu koja ti nikada nećeš postati dok na tebe nije pomislio ni u jednoj jedinoj sekundi. Tako to ide, ti si ona druga koja ne postoji. Ponekad, ni za njega ne postojiš. Znam da uživa dok te ima, sigurno ga podsećaš na periode njegove mladosti kada nije imao ženu neuredne kose koja se oseća na zapršku, decu koja trče okolo vičući na sav piskavi dečiji glasić. Kod tebe nema računa, nema poslovnih obaveza. Ti ne moraš da kuvaš, on donosi hranu koja je svaki put ukusna i iz skupog restorana. S vremena na vreme kupi ti senzulani parfem koji ti ne dozvoljava da koristiš pred njim da ga žena ne bi osetila. Žena...Ona koja TI nikada nećeš biti. Zapamti, u celoj bajci ti si iluzija dok je ona stvarnost. Ona je njegova izabrana, ona nosi njegovo prezime, ona nosi njegovo seme u utrobi, nju svi poznaju i ona njega najbolje poznaje, mnogo više nego što ćeš ga ti ikada znati.
Možda ti ispriča par problema sa posla, poneku anegdotu ali tu se sve završava. Ne znaš ni gde tačno radi, ne znaš da li ima brata ili sestru, ne znaš mu ni majčino ime ni da li je živa. Znaš samo ukus restoranske  hrane, ukus njegovih usana, položaj njegove snage i osećaj ritmičkog kretanja. Samo znaš za to i do sada ti se činilo sasvim dovoljno da ga imaš tj. činilo ti se, dok se nisi zaljubila u tog zabranjenog čoveka.
Kako si samo dozvolila da se to desi? Kako si dozvolila da se ponadaš nespretna glavice?
Zaboravi ga, on nikada neće ostaviti ono za šta se godinama borio, a ono što sa tobom ima mali je beg od stvarnosti, par izlizanih svilenih posteljina, brdo kartonskih ambalaža, flaše popijenog vina i punih prezervativa bačenih u tvoju kantu za đubre.
Vreme je da kažeš: ,,Dosta" i da nađeš nekog ko će te poštovati, voleti i koji te neće skrivati od svojih prijatelja. Nekoga ko će biti samo tvoj, nekog koga ćeš možda morati da odbraniš od neke, znaš, onakve kakva si ti nekada bila. Nikad nemoj poželeti tuđeg muškarca, nemoj ga ni pogledati a kamoli započeti tajnu vezu sa njim. Ne zaboravi da i ti možeš bit prevarena. Ti si žena kao što je njegova supruga. I ona je nekada verovala u zajednički život i brak, ali tu si ti razbijajući svaki njen osmeh kada pogleda u svog muža kao da je najbolji na svetu. Tu si ti iza njenih nejakih ženskih leđa kada joj svakim poljupcem sa njenim mužem zarivaš nož u grudi. Tu si ti koja je kriva što njihov tata ne stigne na vreme na košarkašku i tenisku utakmicu. Ti si kriva za njegov mlaki pogled ka ženinom golom telu i ti si kriva koja si mu dozvolila da živi tu iluziju koja vas oboje uništava. Nas ne možeš prevariti jer mi znamo kolika je moć jedne žene, pogotovo nesrećne.
Vreme je da se pomeriš od prozora i da mu sa sakrivenog broja pošalješ poruku kojom ćeš mu kazati da je gotovo između vas. Zauvek.
Ne brini, proćiće ta bol i osećaj nemoći. Jaka si ti, ako si mogla biti druga šta je za tebe normalna veza? :)

Ne zaboravi: ,,JA mogu, JA hoću, JA uspeću"





Нема коментара:

Постави коментар