Translate

петак, 20. фебруар 2015.

Posle prevare

           Kada ti ovlaš poljubi usne a ukus tuđih usana se raširi tvojim prostranstvom nemirnog tela ili kada te uveče odvede u postelju a znaš da je bio sa drugom toga dana ili jednostavno kad te prevari, ostaje ti da ostaneš uz njega i poradite na tome ili da ga napustiš, ma koliko bolelo, zauvek.

Statistika kaže da je svaka druga žena bar jednom u životu bila prevarena od strane jednog partnera. Prevara kao prevara užasno zvuči da li ona bila fizička ili psihička. 
Kada saznamo da smo prevarene preplavi nas osećaj malaksalosti, nemoći i tuge. Ogromna bol se sruči na nas i osećamo toliki bes da nas ni njegova negodovanja ne sprečavaju da ga udaramo po celom telu psujući svaku sekundu provedenu sa gospodinom Varalicom. Neke žene tako reaguju a neke u miru i tišini ustanu i odu. Eto jednostavno, odu ne vraćajući mu se nikada i nikada neće reći da ih boli i da su povređene iako im se srce doslovno slama. A onda počinju neizostavna pitanja:

-Gde sam pogrešila? Da li je to moguće?

Nakon podužeg sna, zilion slinavih maramica pored kreveta, sivih podočnjaka i papira od čokolade, shvatate da je vreme da se trgnete, da ustanete i da hrabro zagrlite i svarite činjenicu da ste prevarene. Jeste istina je, prevario vas je neko koga ste do srži volele i volite ga i dalje jer kada je ljubav prava dugo joj treba da napusti vaš organizam. Kao loša droga, kao najlepši san, kao pesma koja je puštena na ,,repeat", nedostaje vam. Nedostaje vam džukela, njegovi poljupci, dodiri, njegov miris pa čak i njegove laži. ,,Koliko sam još dugo mogla da verujem u njegovu priču?", ,,Zašto sam saznala?", ,,Gde sam pogrešila?"
Nigde. Nigde nisi devojko pogrešila a sada obriši suze, istuširaj se i čitaj dalje.

-Da li je bolja od mene?

Da li je lepša, možda. Da li je zgodnija, možda. Ali, zašto te to uopšte zanima? Prevara je prevara sa bilo kim, jel bitno da li je ona lepa ili ne? Nije bitno, zato da si odmah prestala sa izgladnjivanjem i zurenjem kroz prozor. Da je pravi nikada to ne bi uradio, zar ne? Da te iole poštuje i da si mu iole bitna kao osoba koja se krije iza površine mesa i kostiju, ne bi ti to uradio. Ko si ti? Njegova lutka za pokazivanje, neko kome dolazi noću pokušavajući da te poseduje kada mu ona druga zalupi vrata. Ne devojko, podigni glavu, vreme je da se očešljaš i ovlaš našminkaš dok te čeka sledeće poglavlje.

-Da li me je uopšte voleo?

Hm...Možda jeste, možda nije, to ne možemo znati. 
Muškraci varaju po defaultu:
-nije zadovolja(e)n seksom sa tobom;
-zaljubio se u drugu i boji se da ti to kaže;
-uzbuđuje ga misao da radi nešto što ne bi trebao;
-dosadno mu je;
-jednom mu se desilo i neće više nikada majke mu (ne verujem, ko jednom proba zabranjeno voće posebno mu se osladi);
-nije mu stalo do tebe;
-bio je pijan;
-ne voli te....
Šta god bilo, tužno je što je pomislio da ćeš mu zažmureti na to i da ćeš mu oprostiti. Pa ti si velika devojka, jel treba da mu titraš do kraja života, da mu budeš verna žena i najbolja drugarica? Hahaha, ne!
A sada obuci tu seksi crvenu haljinu i popravi ruž jer sledi...

-Hoće li prestati da me boli i kada?

Hoće, vremenom sve prolazi i bol i tuga, i na kraju on će biti jedan od bivših gde mu je i mesto. Biće jedan od onih stranaca kojim kada ih sretneš na ulici ni imena se ne sećaš. Tužno ali istinito. Nekada te je toliko povredio da si mislila da je došao kraj sreće za tebe, nema više radosti i mrziš sve što je muškog roda. Zaboravićeš na taj tužni period svog života jer tako i treba. Mislićeš da ti vreme sporo ide i da te je neko stopirao ali ne brini, to se samo dešava dok se kolo sreće ne okrene na tvoju stranu. Zato samo hrabro devojko moja, proćiće, sve prolazi. Da je bio pravi ne bi to uradio.
Zgrabi kožnu jaknicu i obuj te preseksi salonke.

-Koliko treba da čekam da bih bila sa drugim?

Ako imaš već nekoga na umu, da li zbog fizičkog užitka ili čisto kao rame za plakanje, navali čim prođe zadnji trzaj na ime gospodina Varalice. Osetiš kada je vreme da kreneš dalje. Budi hrabra i ne zaboravi da se opustiš. Ne uleći u neki čudan odnos i ne misli da si manje vredna zato što si prevarena. NE!
Ti si sjajno ljudsko biće koje ima pravo na ljubav, na prave zagrljaje i na osmeh. Nisi manje lepa, niti glupa, povratićeš samopouzdanje kao što se popravlja šminka, kao što se farba kosa, iznova i iznova radeći na sebi.
Budi sebi na prvom mestu i radi samo ono što tebi prija. Ti si sebi važna i samoj sebi si najveća prepreka i najveći podstrek. Violi sebe a on... On će patiti.
Zgrabi telefon i pozovi taksi. 

-Žao mi je što nismo uspeli....

Nažalost niste ali ne zaboravi da uvek postoji neko drugi sa kojim ćeš moći da se raduješ, smeješ, voliš i sa kojim ćeš uspeti i verovatno ćeš se udati, roditi decu. Ukus prevare dug je u ustima, toliko dug da prestaje čim naiđe čokoladni ukus, ukus vanile koji prevaru briše zauvek.
Gospodina Varalicu ostavi u prošlosti, pamti lepe trenutke sa njim ali nikada ne zaboravi zašto si otišla. A ako mu se vratiš, držim ti palčeve da uspete i da je to zaista uradio zato što je bio pijan mada...
Stigao ti je taksi? Ne zaboravi torbicu i ključeve i zapamti
život je jedan, nemoj tugovati zbog nekoga ko te ne zaslužuje, ,,JA mogu, JA hoću, JA uspeću"

Lep provod ;)







Нема коментара:

Постави коментар