Translate

уторак, 17. март 2015.

Beauty saveti za proleće 2015 :)

    Drage moje, da li me ovo oči varaju ili zaista sija sunce? Divno, dan koji nas podseća na proleće i mami nas napolje.
U susret proleću, pišem vam par saveta kako da spremne doćekate mirišljavi period, period cveća.

Pred proleće treba da:


*Smršam.

Trebam i ne trebam, niko me ne tera, ali činjenica je da sam nakon zimske hrane dobila dva-tri kilograma i da je vreme da masnu hranu zamenim niskokaloričnim obrocima. U prodavnici ću kupiti dosta jabuka, pomorandži i grejpfruta, koji je odličan za topljenje masnih naslaga, btw.
Svakome savetujem da se bavi sportom jer je delotvoran ne samo za tvoj izgled već i za tvoje unutrašnje zdravlje.
Preporučujem od srca Zumbu fitnes. Možete je raditi kod kuće, a možete i pronaći odličnog Zumba instruktora blizu vašeg mesta stanovanja. U svakom slučaju, ja đuskam kod kuće već dve godine i ne postoji bolji sport i bolja zabava za mene. Naravno, nekome više odgovara mix aerobik, brzo hodanje, trčanje, vožnja bicikla, itd. Ali svakako, 21 vek je definitvno vek dobrog zdravlja i rekreacije, vreme je da nam se pridružiš!
*Kratak recept za odličan napitak pun vitamina:
-1 pomorandža srednje veličine:
-pola grejpfruta i
-pola limuna.
Sve to izmiksajte ili iscedite i dodajte malčice mlake vode. Pijte ujutru i uveče.
Baš je ukusno, mmm, zar ne?



*Sredim lice.

Ok, neke devojke idu kod kozmetičara i ne treba im moj savet kako da srede lice nakon dužeg zimskog perioda, ali za nas DIY devojke, bitno je šta ćemo pronaći u kuhinji i šta će nam poslužiti kao piling.
Za čišćenje lica svi hvale Doroslovac losion (jedva čekam da ga probam i verujem da je odličan). Imate ga u svim bolje snabdevenim apotekama i cena mu je niska što je još jedan plus. Takođe vam je potrebna i jedna dobra hidratantna krema koju ćete mazati i ujutru i uveče ili kada vam to odgovara, bitno je da je ravnomerno nanosite i da budete redovni u korišćenju iste.
Neko ne preporučuje da se noću maže krema na lice jer zatvara pore a neko govori to isto i za ujutru, ja je mažem noću jer mi tako više odgovara, ali to je vaša odluka.
Proizvodi koji nam mogu poslužiti iz kuhinje su:  krastavac protiv tamnih podočnjaka, žumance koje možete pomešati sa kašičicom meda i dodati 10 kapi maslinovog ulja, držati pola sata do sat vremena i zatim skinuti sa lica i vrata. Nakon toga pustiti da koža prodiše i namazati kremu.
 Voala, lice vam je kao u deteta.
P.S. osobama kojima ne odgovara Doroslovac losion, preporučujem Katarinin recept za negu lica.
On sadrži sledeći ritual:
-oprati lice mlakom vodom, nakon desetog pljuska vodom naneti na lice malo sode bikarbone. Naša Katarina kaže da skida puder bolje od bilo kojih maramica za skidanje šminke ili ostalih krema. Kada spere super sodu bikarbonu, na lice stavi Kokosvo ulje, koje joj se stopi sa licem kao višnja sa šlagom od torte. Tvrdi da je osećaj jako prijatan i inspiritivan.
Hvala puno Katarini, što je podelila njen spas recept sa nama.



*Promenim frizuru.

Lob frizura (da, nije pravopisna greška lob je novi bob) do iznad ramena je apsolutni hit ove sezone i lepo stoji svim tipovima glave tj. oblika. Lep je i kad je ispravljen, kada ima blage talase, čak i  kovrdžav je efektan.
Što se tiče boje, najnovoji trend je ECAILLE stil iliti sunčevi zraci u kosi. Ombre fazon ostavljamo u prošloj godini. Poznate dame već ,,furaju" ecaille fazon. Među njima su: Jennifer Lopez, Beyonce, Blake Lively, Fergie, i druge.
Što se tiče nege kose u proleće, bitno je da obaviš prolećno šišanje ili skraćivanje pramenova da bi kosa prodisala i da bi ,,procvetala" na leto i bila taman duga na zimu.
Naravno, Brahmi Amla ulje, Riciniusovo i Čičkovo ulje su samo neki proizvodi iz moje kolekcije za negu kose. Od srca preporučujem šampon iz Oriflame-a ,,Hairx volume boost shampoo", ,,Velnea conditioner for fine and weak hair,, i takođe koristite maske za kosu koje u sebi sadrže crni kavijar. To je nešto neverovatno dobro i presjajno!
***Ako imaš dugu kosu i planiraš da se ošišaš na kratko, uradi to tako što ćeš ošišanu kosu donirati onima kojima je ona najpotrebnija. Deci oboleloj od raka.
Ako nisi čula za akciju doniranja kose, a spremna si na generalno šišanje, pravac facebook strana ,,Kilometar kose" i učini plemenito delo.***



*Obavim prolećnu kupovinu.

Shoooopping! Jedna od omiljenih ženskih reči. Mmm, zvuči poput dobrih cipela ili još lepših haljina.
Da, stiže vreme prolećnih haljinica. Jupi! Ko se raduje tome?
Pa, muškarci naravno. :)
Moda ovog proleća izgleda šareno, šareno i šareno. Pretežno će se nositi isti kompleti kao i prošle godine, duža suknja iznad struka i kraća majca ispod grudi istog ili neutralnog dezena.
Ove godine je moda potpuno damska, sem street style-a koji i dalje forsira iscepane farmerice pa čak i crne ili bele pantalone. Bitno je da farmerice imaju više rupa i rupica po njima ili jednostavno da imaju jednu veću rupu samo na kolenima. Što se tiče majica, najbolje će vam se slagati one u beloj ili crnoj boji, jednostavne i po vašoj meri. Vaši bubrezi će vam biti zahvalni jer je moda napokon, i na zdrastvenom nivou, pun pogodak. Plitke farmerke odlaze u zaborav, i slobodno možete kupiti par dubljih pantalonica, kao i jedne tregeruše koje će biti sasvim cool iako niste u drugom stanju. Svako kombinovanje elegantnog i buntovničkog fazona je odličan trik i nećete uopšte pogrešiti. Bitno je da je došlo vreme kada ne postoji loša odevna kombinacija, najvažnija je udobnost i poigravanje sa različitim stilovima.
Teksas kosulje mekšeg materijala se vraćaju na velika vrata i ovoga puta moćićemo da ih kombinujemo sa lepršavim dužim suknjama koje podsećaju na one iz 50-tih godina. DIVNO.
Što se tiče obuće, platforma je otišla u prošlost i totalno je out. Salonke sa malim špicem se vraćaju u svom velikom stilu, kao i espadrile i ravne papuče. Takođe, tankoj štikli možemo reći goodbye, jer ona šira deluje stabilnije a i ponovo je u modi, kao što je bila i devedesetih.
Dobra odevna kombinacija ne može biti dobra bez dodataka, slažete se. Ovog proleća ogromni šeširi ne samo da će nas zaštiti od sunca, već će i naš outfit učiniti radikalno boljim i primetnijim. Velike baggy torbe su takođe odraz stila 2013-te i 2014-te, tako da u ovoj 2015-oj će peovlađivati manje torbe jakih boja.
Što se tiče naočara za sunce kao i onih za vid, ostaje slična situacija kao i prethodnih godina. Nerdy naočare su se pojavile, sele na tron i ne nameravaju uskoro da ga napuste.
Kada smo kod naočara za sunce, važan je kolorit koji varira od vrištućih do onih smirenijih boja. Ono što primećujem je da je mnogo manje bling, bling naočara. Mačkasti oblik je i dalje među popularnim ali u crnoj varijanti. Ako kupite naočare u vintage stilu ili tzv. lenonke, nećete pogrešiti.
Nakon ovih smernica ostaje vam samo da uzmete novčanik, torbu i  krenete u vašu omiljenu prodavnicu.
Srećno!




*Nabavim novu šminku.

Stiže nam lepo vreme, vreme cvetova, plavog neba i žutog sunca što znači da tamniji zimski tonovi ostaju iza nas. Tamnoljubičaste, boja trule višnje, tamno crvene nijanse treba ostaviti u mesecima koji su prošli i posvetiti se drugim bojama kao što su lila, nežno roza, boja kajsije, itd.
Možemo odbaciti i tamnije pudere kao i rumenila. Bronzeri mogu ostati, ali su za dnevnu šminku nepotrebni.
Za proleće je najbolje imati kremasti puder u boji kože, senka nam je nepotrebna za dnevnu varijantu ali određene nijanse dolaze u obzir, na usnama neutralni karmin ili voćkasti sjaj, kao i omiljena maskara na prirodnim trepavicama. Rumenilo blago roze boje na jagodicama i prirodno uokvirene obrve.
Inače generalna pravila ostaju ista. I dalje su u trendu iste boje: crvena, ljubicasta i boja usana iliti boja kože.
*Za negu usana koristite neprevaziđeni Baby lips (koji duuugooo traje), ,,Oriflame tender care coconut" i s' vremena na vreme novom četkicom za zube istrljam usne da bih skinula mrtve ćelije sa njih.



*,,Skinem" nove pesme.

Muzika. Što se tiče domaće scene, mnogi najavljuju nove albume i pesme. Neki od njih su Seka Aleksić, Nikola Rokvić, grupa S.A.R.S, Nataša Bekvalac i drugi, tako da budite u toku.
Ja ovih dana slušam: ,,Back to life" by Soul II Soul, ,,Earned it" by The weeknd, ,,I'm not the only one" by Sam Smith, ,,Trumphets" by Jason Derulo...
Ako želite pesmu koja će vas naterati da đuskate onda poslušajte: ,,Happy", ,,Tsunami", ,,Hit the road Jack".
***Naravno, ne zaboravite da poslušate i podržite pesmu naše predstavnice na ovogodišnjem Evrosongu, Bojane Stamenov, ,,Beauty never lies". Takođe je odlučeno da će naša Bojana pevati na engleskom jeziku i ovo je prvi put da naša zemlja ne nastupa na maternjem jeziku, ali avaj, za sve postoji  prvi put.
Držimo joj palčeve. :D

*Da pročitam dobru knjigu.

Neko voli da čita u zimu, neko u proleće, neko na leto ili jesen.
Ako ste prolećni čitalac, od srca vam preporučujem sledeće knjige:
,,Mali princ" Antoan de Sent Egziperi;
,,Hiljadu čudesnih sunaca" Haled Hoseini i
,,Koliba" Vilijem Pol Jang.



*Da pronađem ljubav svog života.

To možeš uvek, nebitno da li je proleće ili neko drugo godišnje doba.
Samo razmisli da li želiš da ostaneš solo jer ipak dolazi leto, a leti se dešavaju neke od najboljih avantura.
Svakako, dečka možeš upoznati preko drugarice, možeš ga smuvati u klubu ili ga sresti na autobuskoj stanici, samo obuci floral dezen, stavi lenonke i ponesi malu torbu i ne zaboravi:

,,JA mogu, JA hoću, JA uspeću"







Нема коментара:

Постави коментар