Translate

понедељак, 30. март 2015.

Pokreni nedelju uz Tvoju najbolju drugaricu: ,,Ne posustaj, ne odustaj"

Gospode Bože,

koliko su ljudi nervozni ovih dana? Koliko su samo neiskreni i mučni, dok se vuku do svojih odredišta, pljujući nebo jer, jelte, kiša pada već četvrti dan.
Svi su nesrećni, svima je loše i svakome nešto treba. Ako nisu pare, onda je to ljubav (kome ona ne treba), ako nije ljubav onda je potrebno neko dokazivanje, lažni moral, lažni osmeh...
Zar nije sve jedna velika laž, moj prijatelju?



Današnje vreme je vreme velikog nepoznanstva. Ne poznajemo jedni druge, jer se ne upoznajemo. ,,Mi već odlično znamo sebe!", rećiće neka pametna glava. Ne, grešiš moj prijatelju, ne poznajem ja sebe, ne mogu da poznam sebe u nekim situacijma, a kako ću onda prepoznati tebe i tvoje dobre i loše namere?
Kako ću smeti da ti se javim na ulici, ako pogureno prolaziš pored mene psujući nešto sebi u bradu? Ili ako prolaziš i ne javiš mi se, praveći se da me ne poznaješ? Jel to tvoj loš dan ili se više ne trudiš?
Sve je manje iskrenih reči, iskrenog smeha, i onih malih deljenja čiste energije među nama.
Gde smo se uputili i gde to nestajemo? Jel ljudski to što niko nije ustao trudnici u autobusu da bi ona umorna sela? Zar treba tući profesora zato što nije imao kartu? Jel smo zaboravili šta znači biti čovek, prijatelji?
Očigledno da jesmo, Ne znamo više ko smo i kako to da ispravimo, tu našu lenju stranu. Možda se lakim koracima krećemo u neko ništavilo, u vrtlog nezadovoljstva gde ćemo kukati i kukati, zapomagati za ,,bolje sutra". Da li bi bili ovakvi da živimo u boljoj državi? Ne... Jer tada bi se hvalili ko je više uspeo i ko je bolje zaradio. Novac kad se osladi, počinje da vlada tobom i tvojim najtanjim nitima ljudskosti. Postaješ mašina za pravljnje novca, koji više i ne trošiš i koji ti nije ni bitan, ali kasno je druže. Već te je kupio, postao si njegov rob.
Ajde da radimo za osmehe i za lepe reči. Za prijateljstvo i ljubav. Koliko nas bi se prijavilo za rad na takvom mestu, pitam se? Da, to ne treba da bude obaveza, ali očigledno da je došlo vreme da se i na tome radi i da se tome posveti naše cenjeno vreme.

Oglas za posao:

Tražimo: osobu vedrog osmeha, sjajnih očiju i sa zdravim smislom za humor. Dobrog srca, pravog humanitarca.

Opis posla: biti čovek i biti prijtelj.

Plaćanje: bezbroj osmeha, vedrine, osećaj spokoja u srcu. Plata će biti blaženstvo i sticanje novih prijatelja.

Radno vreme: puno radno vreme.

Nalazimo se: svuda oko vas, pridružite nam se!

Ljudi


    Oslobodi um, obraduj ga finim mislima. Naslikaj poljanu u glavi, podari joj cveće, podari joj sunce i plavo nebo. Pozovi i mesec kada je dan, nacrtaj more i pokloni mu delfine, ostale ribe i akule. Napravi da zlo bude dobro i da dobro ostane takvo. Utkaj vedrinu života u svoju glavu, zaboravi na tren da je sivilo oko nas i nauči da se opustiš i da oprostiš.
Kome su potrebna ograničenja, kome je potrebna vika i besciljna grdnja, neka se odmah uštine, nek se probudi iz košmara.


Poslušaj me, dragi prijatelju,
možda imam samo ove reči utehe da ti pružim, da motivisanjem sebe, motivišem i tebe. Ne želim ti zlo, želim ti bezuslovnu sreću i spokoj. Podari svom životu boje, daj mu muziku, daj mu svrhu, radi na svom planu, planu srećnog življenja.
Zagrli nebo svojim beksonačnim rukama, poljubi oblake i zapamti: ,,TI možeš, TI hoćeš, TI uspećeš!"
Ignoriši krezubog starca koji se, bez razloga, dere na tebe. On je svoje nebo zagubio, nemoj da dozvoliš da se i tebi to desi.
Radi na svojim snovima, i znaj da ti svaki ponedeljak nudi nove mogućnosti. Novi početak, novo pravilo, novi podstrek da stremiš ka vrhu, koji je tebi dovoljan. Do onih granica koje te čine spokojnim iznutra.

Nasmej se. Ajde, uvek vežbamo osmeh, i onda kada nas usne ne slušaju.
Ne posustaj, ne odustaj, ne predaj se lako. Samo napred i u borbu, život zavolećeš tako.

Počela je još jedna nedelja. Neka vam bude uspešna, probajte da se zaljubite u sebe, samo tako ćete se zaljubiti i u ljude.



Ako vam se dopada rubrika: ,,Pokreni nedelju", lajkujte moju stranicu na facebook_u: https://www.facebook.com/pages/Tvoja-Najbolja-Drugarica/433520430147271

Нема коментара:

Постави коментар