Translate

петак, 20. март 2015.

Razgovori iz spavaće sobe part III


,,I eto, preživesmo i današnje pomračenje sunca, i ravnodnevnica je počela, Supermesec..."
,,Jeste, u pravu si Tija. Jel gledala neka od vas dve pomračenje?", prekide je Atina.
,,Ma, malo sutra sam gledala. Baš me briga za to. Ja sam spavala u to vreme, bolelo me uvo za Supermesec, pomračenje sunca i ostale gluposti. Imala sam napornu nedelju, želela sam malo kvalitetnog sna.", reče Laura zevajući.
,,A zbog čega ti je bila naporna?", upita je Tija.
,,Eee, za ostatak ćemo morati da sačekamo Natu. Inače, jel poslala nekoj od vas poruku kada stiže?"
,,Jeste meni!", uzviknu Tija. ,,Stiže za 5 minuta."
,,Baš lepo, ta devojka uvek kasni. Hoće li naučiti da poštuje tuđe vreme?", namrgodi se Atina.
,,Ne znam. Par puta sam je opomenula, rekla je da će pokušati da dolazi na vreme ali...", spuštenog pogleda reče Tija.
,,A eno je. Zmija mala.", ugleda je Laura.

Nastasja, četvrta drugarica, se hitro provlači pored zgurenh pletenih stolica pokušavajući da dođe do ostale tri devojke. Dan je sunčan i miriše na cveće.

,,Jao devojke, izvinite što kasnim! Autobus je bukvalno stao na svako crveno svetlo, i još sam morala da izađem par puta zbog glupog Bus-plusa. Stvarno izvinite!" 

Ostavivši svoju glomaznu tašnu na praznu stolicu, pojuri da izljubi svoje drugarice.

,,Da, da, to se samo tebi dešava da kasniš i da ti u jedan isti bus uđe kontrola sto puta! Daj Nato nismo od juče, ali nema veze navikle smo na to, zar ne devojke?", upita ih Atina.

Ostale dve se napraviše gluve na Atininu konstataciju.

,,Alo, Supermesec zove Lauru i Tiju, čujemo li se?" Maše im ispred lica.
,,Da, u pravu je Atina.", složiše se u glas.
,,Ok, znam da uvek kasnim, verujte mi da pokušavam to da promenim, ali uvek nekako zakasnim. Imate prava da budete ljute, ali nije smak sveta. Ej, jel ste gledale pomračenje? Steva i ja jesmo i bilo je baš uau! Uh, sva sam se oznojila, gužva u prevozu i oni ljudi se guraju, znači katastrofa. Ej, gde idu oni penzioneri predveče? Mislim stvarno.", reče Nastasja skidajući prelepi bordo kaput sa svog tela.
,,Zato ja vozim kola i briga me za babe i dede koji se vozikaju. Lepo sednem i razbaškarim se na mom sedištu i  ne može mi niko ništa.", pobedonosno reče Laura.
,,Briga tebe kada nemaš strah. Ja posle one saobraćajke ne volim ni da se vozim a kamoli da vozim. Beži, daleko bilo.", priseti se Tija mrdajući glavom.
,,Ja nemam vozačku, niti me interesuje kupovina i odražavanje automobila. Ovako, platim, sednem i vozim se. A i kada je Steva slobodan, on me odveze gde treba.", reče Nastasja.
,,Kako platiš kada izlaziš zbog kontrole? Lažeš ti to malo?", začika je Atina.
,,I kada te je Steva zadnji put odvezao negde, a da on nije morao da ide? Daj Nato, o čemu pričaš? Sto puta je bolje da imaš svoj automobil i da ne čekaš nikoga. U tom slučaju ne bi bila znojava i ne bi kasnila.", opomenu je Laura.
,,Ok, ok, jel ovaj atak na mene posledica mog prošlonedeljnog odlaska? Ako jeste, izvinite što sam onako reagovala i obećavam da neću više nikada. Jednostavno, postoji nešto što me jako dugo muči i prošli put nisam bila spremna da to podelim sa vama, ali danas jesam i jako sam srećna što ću to naglas izgovoriti.", razdragano saopšti nasmešena Nastasja ostatku klana.
,,Šta to? Jel si gej?", zbunjeno je upita Tija.
,,Ne ludice, nije to u pitanju."
,,Pa šta je onda u pitanju?", naglas izgovori Atina, više onako za sebe.
,,Ok, ok, čekajte da naručim piće. Nisam stigla ni da popijem čašu vode, odmah ste me napale. Polako, veče je pred nama. Konobar!"

Ostale tri su zurile u Nastasju kao mačka u miša, očekujući, vrebajući svaki osmejak njenih usana, svaki govor tela. Želele su da saznaju razlog čudnog ponašanja njihove drugarice.
Ubrzo potom stigao je cappuccino i Nata je mogla da se opusti.

,,Mmm, preukusan je! Jel ste ga probale?", upita ih, namerno im ,,idući na nerve".
,,Ej, dosta mučenja. Znaš da ja ne volim cappuccino, Atina ne pije kafe, a Tija je uzela Somersby. Zbog čega nas mučiš?", zategnutih usana upita je Laura.
,,Ok, neću više. Tražile ste, dobićete. Drage moje saputnice, vaša Nata je trudna, već 2 meseca."

Izrazi lica ostalih devojaka ne mogu se rečima opisati. Prva je pokušala da progovori Laura:

,,A...mm...trudna...Ti?"
,,Da, ja! Biću mama, keva, mamica, najdraže biće drugom biću, mother i tako dalje, za nekih 7 meseci. I ima još nešto. Ostaviću Stevu."

Nastao je tajac. Devojke su samo zurile jedna u drugu, Tija u Lauru, Laura u Atinu i tako u krug, nijedna nije mogla da pogleda u Nastasju.

,,Šta je problem devojke, vi i onako ne gotivite Stevu?", upita ih Nata.
,,Ne, nije tačno. Nije najbolji izbor, ali svakako te voli i ti voliš njega. Kako to Nato, zašto?", jedva izgovori Atina.
,,Da, uvek je bio fin prema nama, i postaćete roditelji. Ne razumem.", Laurin izraz lica je podsećao na strofu Severinine pesme: ,,Videla sam sneg u Maju". Moguće da ga je i Laura videla.
,,Ne, ne, ne možeš to da uradiš? Steva je divan čovek i treba da planirate svadbu, a ne raskid. Zašto Nato, zašto ga ostavljaš?!", uplakana Tija je bila zaista potrešena, a i kako ne bi bila. Ona je upoznala Stevu i Nastasju pre devet godina.
,,Devojke, devojke, smirite se. Nije ishitrena odluka, niti mi je ta ideja pala zbog poludelih hormona već je sasvim nešto treće u pitanju..."
,,Šta je u pitanju, šta? Vi se volite.", reče Tija.
,,Ti si trudna, zbog čega bi bila samohrana majka?", izgovori potrešena Laura.
,,Jel ovo skrivena kamera? Ma daj Nato, o čemu pričaš?", upita je Atina.
,,Beba nije Stevina.", kao grom iz vedra neba izlete tako snažna i nepremostiva činjenica da su ostale devojke poručile šećer i vodu od konobara.

Nakon pola sata tišine i uzburkanog disanja, prva je ,,probila led" Atina:

,,Ok, ko je onda otac, ako nije Steva?"
,,Marko je otac moje bebe.", Nastasja izgovori momkovo ime tako ponosno i kao da ostale znaju o kome priča, ali jedno su sve tri primetile, predivan sjaj u njenim očima.
,,KO je on, Nato?", upita je Tija.
,,Dečko kog sam upoznala na mom novom poslu. Smuvali smo se pre više od 5 meseci i ja sam se zaljubila."
,,Misliš zaljubila-zaljubila?! Ono kao zaista?", skeptična je Laura.
,,Da, onako, onako od srca. I zaista sam srećna."
,,Kako možeš biti srećna kada varaš Stevu?", upita je Atina.
,,Steva i ja ne funkcionišemo već duže vreme i konstantno se svađamo. Nemamo odnose, dobro Lau, ne seksamo se i eto. Svo ono uzbuđenje, leptiriće pronašla sam u Marku i njegovom naručju. Želela sam ranije da vam kažem, da vam pričam šta sam sve iskusila, šta sam doživela, ali uvek je bio taj neki grč u meni."
,,Mislila si da ćeš prekinuti sa njim, zar ne?", reče Tija.
,,Da, neki deo mene je želeo da i dalje veruje u moju i Stevinu ljubav, ali ne, tamo nije ostalo ništa. I sutradan ću mu reći za sve. Znam da sam odvratna i da on to nije zaslužio, ali nisam mogla više da budem nesrećna.", Nastasja zaplaka.
,,Ej, ok je. Nemoj da plačeš, mi smo uz tebe i mi te podržavamo. Zar ne devojke?" Tija privi u naručje Nastasju i pomazi je po kosi.
,,Izvini, ali ja ne mogu da učestvujem u ovoj šaradi. Uvek si se pravila naivnom, finom, a toliko dugo si krila sve to od nas. Zašto Nastasja? Zašto si to uradila? I dalje ne shvatam. Svaka od nas traži nekog Stevu, mučimo se, idemo iz veze u vezu, tražimo to što si ti prokockala. Ne mogu da te podržim, biću tu, ali bićemo na distanci dok mi se sve ovo ne izbistri. Ipak je Steva i naš prijatelj, poznajemo čoveka za ime Boga!", u besu izgovori Atina.
,,Kako ne razumeš!? Bila sam nesrećna! Steva i ja ne postojimo, nema nas već godinu dana. Mučimo jedno drugo."
,,Zašto nisi raskinula sa njim ako se mučiš? Nego si pronašla drugog i eto...Zajedno ste osam godina ej, osam. Nije to malo. Pritom si i zatrudnela sa drugim dečkom i ..."
,,I Steva to ne sme da sazna, jel to u redu? Jel to mogu da tražim od vas? Mogu li?", upita ih Nastasja.
,,Naravno da možeš. Obećavam da nijedna ništa neće reći.", reče Tija.
,,Hvala vam, hvala vam puno. Izvinite, što sam sve to krila od vas, ali nisam imala gde. Nisam znala kako...I sada mi je teško. Inače Atina u pravu si, zatrudnela sam sa dečkom kog poznajem mnogo kraće nego što poznajem Stevu, ali nijedne sekunde nisam se dvoumila da li da zadržim bebu. Volim Marka, toliko ga volim da mislim da ću pući. Nažalost, sve se odigralo na pogrešan način i na način na koji ja nisam nimalo ponosna, tako da. Rešiću to sve, samo mi treba vremena."
,,A taj Marko? Kakav je?", upita Laura.
,,Lau, on je onaj pravi. Visok, crn, ima tamne oči, on mi je vratio veru u ljubav i beba je samo plod naše sreće..."
,,I dobrog seksa!", ubaci se Laura.
,,Uh, kad smo kod seksa, Tija odradi li ti tu 69 pozu?", upita je Atina.
,,Uradi, uradi, ali to sada nije prioritet. Sada su bitne Nata i njena beba.", nasmeja se Tija.
,,Ej, a kakav je u seksu? Jel bolji do Steve?", znatiželjna je Laura.
,,Mmm, sjajan je u seksu, zaista. Izdržljiv, ne brija svog khm, khm, što je veliki plus..", Nata diskretno pokaza na međunožje.
,,Ja baš volim kada je obrijan dole. Onda mi ,,on"deluje čistije i pristupačnije.", ubaci se Tija.
,,Ja ne volim, i Marko to poštuje. Strastveno je sve u vezi nas. Malo smo se zaigrali jedne večeri i ,,Mrvica" se stvorila. Presrećna sam, zaista. Samo još da rešim sve sa Stevom.", Nastasja saže glavu kada se setila koja je obaveza čeka.
,,Ej, a jel zna Marko za Stevu?", upita je Tija.
,,To je još jedan problem. On ne zna za njega."

NASTAVIĆE SE...

Lajkujte moju stranicu na facebook-u, ako vam se sviđaju postovi: https://www.facebook.com/pages/Tvoja-Najbolja-Drugarica/433520430147271

i ne zaboravite:

,,JA mogu, JA hoću, JA uspeću"

Нема коментара:

Постави коментар